
BAKPİ TAVUKLU VOLOVAN
Malzemeler
8 kare milföy hamuru, 1 adet yumurta sarısı
Harç malzemeleri: 250 gram kuşbaşı doğranmış Bakpi tavuk eti, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet kıyılmış kuru soğan, 1 kase doğranmış mantar, 1 paket krema, yeteri kadar tuz, yeteri kadar toz karabiber
Servis malzemeleri: birkaç dal taze kekik
Hazırlanışı
Bakpi tavuk etini suyunu çekene kadar zeytinyağında soteleyin. Soğan ve mantarı, ardından tuz ve toz karabiberi ekleyin ve yine suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. Son olarak içerisine kremayı ekleyin. Milföy hamurlarını merdane ile açın ve bir su bardağı ile ya da kurabiye kalıbı ile yuvarlak şekiller ve ortası boş olan çember şekilleri verin. Yuvarlak şekilli milföylerinize yumurta sarılarını sürün ardından, çember şekilli olan milföyleri üzerine koyun ve yumurta beyazlarını sürün. Milföy hamurlarını yağlı kağıtlı tepsiye dizin ve önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına verin. Fırından çıkardığınız milföylerin içine yaptığınız harcı paylaştırın. Servis ederken ise, taze kekik dalları ile süsleyin.
Afiyet olsun!