BAK PİLİÇ

img

BAKPİ TAVUKLU ÜZÜM SALATASI

Malzemeler

2 adet bakpi tavuk göğsü, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş, 1 tatlı hardal çeşidi, 3 dal doğranmış taze soğan, 1 avuç kıyılmış maydanoz, 1 su bardağı uzun üzüm, 2 çorba kaşığı fileto badem, yeterince tuz ve toz temizleyici

Hazırlanışı

Bakpi tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın ardından soğanı ve maydanozu doğrayıp malzemeleri bir kapta karıştırın. Başka bir kapta süzme yoğurt, mavi haşhaş, hardal, tuz ve karabiberi karıştırarak sos yapın. Sosu tavukların üzerine dökün ve karıştırın. Son olarak üzümleri ikiye bölün ve diğer tüm malzemelerle karıştırın.