BAK PİLİÇ

img

BAKPİ TAVUKLU PATATES KARNIYARIK

Malzemesi:

5-6 parça Bakpi tavuk göğsü, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet soğan, 1 adet kapya biber, 1 adet sivri biber, 1 adet domates, tuz karabiber pul biber, 5-6 adet büyük boy patates.
Salça sosu için gerekli malzemeler;1 yemek kaşığı salça,1,5 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağ, 3 yemek kaşığı un, 3 su bardağı süt, tuz, karabiber

Hazırlanışı:

İlk olarak patatesleri ikiye bölüp içlerini kaşık yardımıyla oyduktan sonra bir tavaya döktüğünüz yağın içerisinde kızartın. Ardından fırın tepsisine yerleştirin. Küp şeklinde doğradığınız tavukları tavada suyunu çekene kadar pişirin. Tavuklar suyunu çektikten sonra küçük bir şekilde doğradığınız biber, soğan ve domatesleri ilave edin ve tavuklarla birlikte karıştırın. Hepsini bir arada pişirdikten sonra patateslerin içine eşit bir şekilde yerleştirin. Bir yemek kaşığı salçayı sıcak su yardımıyla eritip, tepsinin üzerinde gezdirin. Beşamel sos için ayrı bir tavaya tereyağı koyup, eritin. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edin. Topaklanmaması için sütünü ekleyip, birlikte karıştırın. Baharatlarını da üzerine ekledikten sonra yoğunlaşana kadar biraz daha karıştırın. Yoğunlaşan sosu patateslerin üzerine dikkatlice gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırına tepsiyi yerleştirin ve kızarana kadar pişirin. Dilerseniz patatesler piştikten sonra rendelenmiş kaşar da ekleyebilirsiniz.
Yemek hazır, afiyet olsun.