
BAKPİ TAVUKLU FIRINDA BRÜKSEL LAHANASI
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı, 200 gram kuşbaşı bakpi tavuğu, 1 kase Brüksel lahanası, 2 dilim cheddar peyniri, tuz, karabiber
Beşamel sos için; 1,5 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Hazırlanışı
Bakpi tavuklarını zeytinyağında soteleyin. Brüksel lahanalarını yumuşayıncaya kadar haşlayın, iri iri doğrayın ve sotelenmiş tavuklarla birlikte fırın tepsisine alın. Beşamel sosu yapmaya başlayın; Unu tereyağında kavurun, sütü ve hindistan cevizini ekleyin ve topaklanmaması için çırpmaya başlayın. Pişen sosu tavukların ve Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin, ardından kaşar peynirini ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
Afiyet olsun!