
BAKPİ TAVUKLI ÇÖKERTME KEBABI
Malzemeler
2 adet Bakpi tavuk göğsü, 2 adet büyük boy patates, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, ½ çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, tuz.
Sosu için: 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 rendelenmiş diş sarımsak, biraz kekik, 1 çay bardağı su
Yoğurt için: 1,5 bardağı yoğurt, 1 diş rendelenmiş sarımsak, tuz.
Hazırlanışı
İlk olarak 2 adet Bakpi tavuk göğsünü jülyen şeklinde doğrayın. Tavukları marine etmek için; bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz koyup iyice karıştırın. Ardından içine doğradığınız tavukları ekleyip birlikte karıştırın. Daha sonra bir tencere içerisinde sıvı yağ döküp tavuklarınızı arkalı önlü iyice pişirin.
Patatesleri soyup, kibrit çöpü inceliğinde ince bir şekilde kesin ve yağda kızartın. Küçük bir tava içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ekleyip yaklaşık bir dakika kavurun. Sonrasında 1 çay bardağı dolusu suyu kavurduğunuz salçaya yavaş yavaş dökerek, kıvamını açın. Birkaç dakika daha pişirin.
Bir kabın içerisine malzemelerde belirtilen yoğurt miktarını ekleyip üzerine rendelenmiş sarımsak ve biraz tuz katıp iyice çırpın.
Servis için geniş bir tabağınızın altına yoğurt ekleyip, üzerine kızarmış patatesleri yerleştirin ve son olarak tavuklarınızı patateslerin üzerine ekleyin. Ardından hazırladığınız sosu tabağınızın üzerinde gezdirin.
Yemek hazır, afiyet olsun.