BAK PİLİÇ

img

BAKPİ TAVUK UÇSUZ KANAT

Malzemeler

1 kilogram Bakpi tavuk kanat, 1 yemek kaşığı biber salçası, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/2 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Bakpi tavuk kanatlarını yıkayıp, süzdükten sonra üzerlerine bıçakla kesikler atın.
Sosu için kabın içerisine; 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı biber salçası, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1/2 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşık tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Marine için kaba boşalttığınız tavuk kanatlarının üzerini streç filmle sarıp buzdolabında bir saat bekletin.
Buzdolabında beklettiğiniz tavuk kanatlarını yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra 190 dereceye ayarladığınız fırına yerleştirin. 45 dakika bu sıcaklıkta pişirdikten sonra tavukları servis edebiliriz.
Yemek hazır, afiyet olsun.