BAK PİLİÇ

img

BAKPİ TAVUK TAŞLIK

Malzemeler

600 gram Bakpi tavuk taşlık, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, tuz

Hazırlanışı

Taşlık sert bir organ olduğundan dolayı yumuşaması için öncelikle sıcak suda bir müddet haşlamalısınız. Bakpi taşlıkların yumuşadığını test ettikten sonra haşlanmış sudan çıkartın ve soğuduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Teflon tavaya yağ döküp ısındıktan sonra pul biberi ilave edip karıştırın. Ardında kuşbaşı şeklinde doğradığınız taşlıkları tavaya ekleyin. Kavrulan taşlıklara baharatlarını ekleyin. Kısık ateşte tavanın kapağını kapatarak kısa bir süre taşlıkların bu şekilde kavrulmasını bekleyin ardından yemeğiniz hazır olacaktır, afiyet olsun.