
BAKPİ TAVUK TANTUNİ
Malzemeler:
500 gram Bakpi tavuk göğsü, 4 yemek kaşığı, tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, ½ çay kaşığı, toz kırmızı biber
Ekmeğin arasına koymak için: 1 adet soğan, ½ demet maydanoz, 1 adet domates
Hazırlanışı:
Bakpi tavuklarını küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya yerleştirin. Üzeri geçecek kadar su ekleyin. Tavuklar suyunu çektikten sonra yağını ve baharatlarını ekleyip kavurun. Domateslerinizi küçük küpler halinde soğanlarınızı ise piyazlık doğrayın. Üzerine tuz ve maydanozu da ilave ederek birlikte karıştırın. Kavrulan tavuklarınızı, hazırladığınız soğan, maydanoz, domates ile lavaşa sararak servis edin.
Yemek hazır, afiyet olsun.