
BAKPİ TAVUK MİDYE
Malzemesi:
600 gram Bakpi tavuk göğsü, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat. Sosu için: 1 şişe soda, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ya da 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Bulamak için: Un
Hazırlanışı:
Küp küp doğradığınız tavukları karbonatlı suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Bir kasede bütün sos malzemelerini iyice karıştırın. Karbonatlı suda yumuşamış Bakpi tavuklarını çöp şişe dizin ve önce una sonra da hazırladığınız sosa bulayın. Tavada ısınmış yağa çöp şişe yerleştirdiğiniz tavuklarınızı arkalı önlü iyice kızartın.
Yemek hazır, afiyet olsun.