
BAKPİ TAVUK KÖFTESİ
Malzemeler:
500 gr Bakpi tavuk göğsü, 1 adet yumurta, 1 adet küçük boy soğan, 1 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tutam maydanoz, 3 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon.
Hazırlanışı:
Küp küp doğradığınız Bakpi tavuk göğüslerini rondo içine yerleştirin. Rondoyu çalıştırarak tavuğu kıyma haline getirin.
Kıyma haline getirdiğiniz tavuğu bir kaba yerleştirin. Ardından tavuğun üzerine bir adet yumurta, 1 adet rendelenmiş küçük boy soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı süt ekleyin. Bir tutam ince bir şekilde doğranmış maydanoz, 3 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyon ekleyin. Hazırladığınız bu harcı iyice yoğurun. Ardından harcın üstünü streç filmle kapatıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen tavuk harcından yemek kaşığı ile parçalar alıp, elinizle yuvarlayarak şekil verin. Bir tavanın içine tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ dökün. Kızaran yağın üstüne köftelerini yerleştirin ve arkalı önlü iyice pişirin. Köftelerini tavadan alıp kâğıt havlu kaplı tabağınıza yerleştirin.
Yemek hazır, afiyet olsun.