BAK PİLİÇ

img

BAKPİ TAVUK KANAT

Malzemeler

450 gram Bakpi tavuk kanat
Sosu için: 1,5 yemek kaşığı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1/2 karabiber, 1 çay kaşığı kekik, biraz kimyon, tuz

Hazırlanışı

450 gram Bakpi tavuk kanadı yıkadıktan sonra suyunu süzün.
Tavuk sosu için; bir kabın içerisine bir buçuk yemek kaşığı yoğurt, bir buçuk yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Ardından üzerine bir tatlı kaşığı biber salçası ve bir diş rendelenmiş sarımsak koyun. Son olarak baharatlarını yani yarım çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı tuz ve kekik, biraz da kimyon ekleyerek iyice karıştırın.
Daha sonra marine işlemine başlayabilirsiniz. Kabın içerisine tavuk kanatlarını ekleyerek yaptığınız marinenin ardından teflon tava içerisine kanatları yerleştirerek orta ateşte arkalı önlü kızarttıktan sonra yemeğiniz hazır olacak!
Afiyet olsun.