
BAKPİ TAVUK İSKENDER
Malzemeler
1 adet Bakpi tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı domates salçası, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, ½ tatlı kaşığı köri, ½ tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, ½ yemek kaşığı biber salçası, 1 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber
Servis için; 2 adet közlenmiş biber, 1 adet domates, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, ½ adet küp küp kesilmiş tırnak pide, 1 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içerisine yoğurdu alıp, karabiber, tuz, kekik, kırmızı biber, sarımsak, kimyon, köri, sarımsak ve zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız sosun içine ince ince dilimlediğiniz tavukları ekleyip marine edin. Bir tavanın içinde yağ döküp ısınmaya başlayınca tavuklarınızı tavaya yerleştirin ve arkalı önlü kızartın.
Sosu için, bir tencerenin içinde tereyağını erittikten sonra üzerine salçayı ekleyin. Ardından karabiberini, tuzunu da ekleyin. Sıcak suyunu ekledikten sonra biraz karıştırıp salçanın kıvama gelmesini sağlayın.
Servis için domates ve biberleri ocakta yahut fırında közleyin. Bir tavanın içine erittiğiniz tereyağının üzerine küp küp doğradığınız ekmekleri ekleyin. Ardından bir servis tabağına önce ekmekleri, daha sonra tavukları ve yoğurdu ekleyin. Közlenmiş biber ve domatesleri de tabağın yanına yerleştirin. Son olarak hazırladığınız sosu, servis tabağının üzerinde gezdirin.
Yemek hazır, afiyet olsun