BAK PİLİÇ

img

BAKPİ TAVUK GÖĞÜS SOTE

Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ, 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış), 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber, 1/2 adet kırmızı biber, 1 adet doğranmış domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

2 yemek kaşığı sıvı yağı tavanın içerisine ekleyin. 300 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu üzerine ilave ederek yüksek ateşte sotelemeye başlayın.
Pişen tavukların üzerine doğranmış soğanı, yeşil biberi ve kapya biberini ekleyerek sotelemeye devam edin.
Sonradan eklediğiniz 1 adet doğranmış domatesi de tavanın içerisine aktarın. Soteniz biraz suyunu çektikten sonra sırasıyla baharatları ekleyebilirsiniz. Birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane yeterli olacaktır.
Yemek hazır, afiyet olsun.