BAK PİLİÇ

img

BAKPİ TAVUK FİLETO

Malzemeler

350 gram Bakpi tavuk göğsü, 4 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 diş sarımsak, az pul biber, az karabiber, az kekik, arzuya göre tuz, 3 adet domates,3 adet soğan, 1 adet kapya biber

Hazırlanışı

Bakpi tavukları, fileto haline gelecek şekilde doğrayın. Bir kabın içerisine; süt, yağ, kekik, sarımsak, pul biber, tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip, karıştırın. Fileto haline getirdiğiniz tavukları kabın içerisine koyarak hazırladığınız karışımla marine etmek dolapta yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Diğer yandan soğan ve domatesleri halka şeklinde dilimleyin. 1,5 yemek kaşığı kadar yağı tavaya dökerek marinelenmiş pişirin.
Tavuklar hafif kahverengi bir renk aldığında tavadan alabilirsiniz. Ekstra bir tat için tavada kalan yağ ile dilimlediğiniz domatesleri, soğanları ve kapya biberleri soteleyebilirsiniz.
Yemek hazır, afiyet olsun.