
BAKPİ TAVUK FAJİTA
Malzemeler
Tavuk bölümü; 500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti, 2 yemek kaşığı soya sosu, 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, tuz
Sebzeli kısım için; 2 orta boy kuru soğan, 3-4 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı etli biber, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle tavuğu ve sebzeleri jülyen şeklinde doğrayın. Bir kabın içerisine tavukları katıp üzerine soya sosunu, sarımsağını, zeytinyağını ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırın. Sebzelerinizi de ayrı bir kabın içerisine alıp, üzerine zeytinyağı ve baharatlarını ekleyin. İki ayrı teflon tavada sebzelerinizi ve tavuklarınızı pişirin. Yaklaşık 20 dakika her ikisini de pişirdikten sonra aynı tavaya alın ve birkaç dakika da birlikte pişirip ocağınızın altını kapatın.
Yemek hazır, afiyet olsun.