BAK PİLİÇ

img

BAKPİ ŞİNİTZEL

MALZEMELER:

4 adet fileto Bakpi tavuk göğsü, 1 çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber.
Kaplaması için: 5 yemek kaşığı un, 2 adet büyük boy yumurta, 1 tatlı kaşığı hardal, 1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için: 1,5 su bardağı, ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI:

Bakpi tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tavukların parçalanmaması için üzerine streç film örtüp, et döveceğiyle inceltin. Filetoların her iki yanını tuzlayıp, karabiberleyin. Yumurtaları da hardalla birlikte bir kabın içinde çırpın. Unu ve galetayı ayrı ayrı düz bir tabağa ekleyin. İncelttiğiniz tavuk dilimlerinin her iki yanını önce una sonra yumurtaya ve daha sonra galeta ununa bulayın. Ardından filetoları tavanın içinde kızmış yağın içerisine ekleyip 5-6 dakika kadar kızartın.