BAK PİLİÇ

img

BAKPİ SEBZELİ TAVUK HAŞLAMA

Malzemesi:

8 parça Bakpi tavuk budu(kişi sayısına göre değişebilir), 1 adet rendelenmiş havuç, 1 adet küp doğranmış soğan, 5 diş sarımsak, 4 adet orta boy patates, 1,5 -2 litre su, tuz, toz biber, karabiber
Terbiyesi için; yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı un, yarım çay bardağı su

Hazırlanışı:

Öncelikle butları tencerede mühürleyin. Sonrasında yağ ekleyip, doğradığınız soğanlarla birlikte kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra rendelediğiniz havuç ve sarımsağı da ekleyip, biraz daha kavurun. Ardından yemeğinizin suyunu ve tuzunu ekleyip orta ateşte pişirin. Yaklaşık 5-10 dakika sonra patatesleri yemeğinize ekleyin. Yemeğinizin terbiyesi için un, sun, limonu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yemeğinize ekledikten sonra 5-10 dakika daha piştikten sonra ocağınızı kapatın.
Yemek hazır, afiyet olsun.