BAK PİLİÇ

img

BAKPİ MANTARLI TAVUK SOTE

Malzemeler:

600 gram Bakpi tavuk göğsü, 300 gram kültür mantarı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet yeşil biber, 2 kapya biber, 1 adet domates, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız tavuk göğüslerini suyunu çekene kadar soteleyin. Ardından doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip, birkaç dakika birlikte karıştırın. Sonrasında doğradığınız mantarları da ekleyip suyunu bırakıp, çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar soteleyin. Küçük küp halinde doğradığınız domatesleriyle birlikte baharatlarını da ekleyerek birlikte karıştırın. Yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın. Yemeğiniz suyunu çektikten sonra ocağınızı kapatın.
Yemek hazır, afiyet olsun.