
BAKPİ KÖRİ KREMALI TAVUK
Malzemeler:
4 adet Bakpi tavuk göğsü, 4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı köri, ½ paket krema (100 ml)
Makarna için: 1 paket makarna, 1 yemek kaşığı zerdeçal, ½ paket krema, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı:
Küp küp doğradığınız tavuk göğsünü bir kabın içerisine alın. Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, toz kırmızı biberi üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından tavuklarınızı bir tava içerisinde arkalı önlü iyice pişirin. Pişen tavukların üzerine köriyi ilave edin. Son olarak kremayı ekleyin ve birkaç dakika daha birlikte pişirip ocağınızın altını kapatın.
Makarna için bir tencerede kaynamakta olan suya bir yemek kaşığı zerdeçalı ekleyin. Ardından makarnaları ekleyin. Dilediğiniz kıvama gelince makarnaları tencereden alıp süzün. Makarnaları tekrardan tencereye alıp kremayı ve baharatlarını ekleyip karıştırın.