BAK PİLİÇ

img

BAKPİ KAĞIT ÜZERİNDE ARMUTLU TAVUK KEBABI

Malzemeler

1 adet kabuğu soyulmuş ve doğranmış armut, 3 adet küp doğranmış patates, 1 kase arpacık soğan, 300 gram küp doğranmış bakpi tavuk göğsü, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, yeteri kadar tuz ve çekilmiş karabiber, 1 diş ezilmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı bal kaşığı

Hazırlanışı

Armut, patates, soğan ve bakpi tavuğu bir kaba alıp üzerine kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ardından sarımsak, zeytinyağı ve balı ekleyip tüm malzemeleri karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yağlı kağıdın üzerine hazırladığınız malzemeyi yayın ve başka bir yağlı kağıt ile kenarlarını kıvırarak kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
Afiyet olsun!