
BAKPİ ISPANAKLI TAVUK DOLMA
Malzemeler
4 adet Bakpi tavuk fileto, 150 gram ıspanak, 50 gram kaşar peyniri, 50 gram tulum peyniri, 100 gram labne peyniri, 1 çay kaşığı tuz, yeteri kadar zeytinyağı
Baharat karışımı için: 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz kimyon, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Hazırlanışı
Bir karıştırma kabının içerisine; ıspanak, tulum peyniri, labne, tuz ve sarımsak tozunu ekleyerek bir harç yapın. Başka bir tabak içerisinde ise; kırmızı toz biber, tuz, toz kimyon, toz karabiber, sarımsak tozunu karıştırın. Tavuk göğüslerini bir miktar ortalarından kesin ve ıspanaklı harç ile doldurun. Tavuk göğüslerinin tepsiye dizin ve bir fırça yardımı ile zeytinyağını üzerlerine sürün ve ardından baharat karışımını üstlerine serpin.200 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin.