BAK PİLİÇ

img

BAKPİ FIRINDA TAVUK VE MAKARNA

Malzemeler

½ paket makarna, 300 gram bakpi tavuk göğsü, doğranmış, 1 adet doğranmış soğan, 1 su bardağı renkli kapya biber, 2 diş kıyılmış sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber, 1 avuç kıyılmış maydanoz, 1 adet bir avuç çeri domates, 1 paket çiğ krema, 1 yumurta, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

İstediğiniz çeşit makarnayı pişirin ve bir kapta bekletin. Tavada; Bakpi tavuk göğsü, soğan, renkli kapya biber, sarımsak, tuz, pul biberi ekleyip zeytinyağında soteleyin. Bir fırın tepsisini yağlayın; Hazırladığınız makarna ve tavuklu karışımı tepsiye yayın, üzerlerine domatesleri dizin. Başka bir kapta çiğ kremayı, yumurtayı ekleyin ve yaptığınız sosu fırın tepsisindeki tavukların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin ve fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Afiyet olsun!