BAK PİLİÇ

img

BAKPİ BEĞENDİLİ TAVUK

Malzemeler

2 adet fileto tavuk göğsü, 4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber, ½ çay kaşığı acı kırmızı pul biber, ½ çay kaşığı kekik, ½ çay kaşığı nane, ½ çay kaşığı kimyon
Beğendi için: 6 adet patlıcan, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 yemek kaşığı un, ½ su bardağı süt, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber.

Hazırlanışı

Öncelikle Bakpi tavuk göğüslerini küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede suyunu çekene kadar tavukları pişirin. Ardından yağ ekleyin ve biber salçası, sarımsakla birlikte karıştırın. Beğendisi için, patlıcanları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına bir tepsi içerisinde yerleştirin. Yaklaşık 40 dakika sonra fırında közlenen patlıcanları bir kesme tahtasının üzerine alın ve kabuklarını soyun. Ardından küçük parçalarla patlıcanları dilimleyin. Bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını kızdırın. Tereyağ eridikten sonra unu ekleyip kavurun. Ardından ocağın altını kısıp, patlıcanları ve sütü ekleyin. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra beğendi kıvama gelene kadar karıştırın. Beğendinin üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ettikten sonra birkaç dakika daha karıştırıp ocağınızın altını kapatın. Tabağınıza beğendiyi ekledikten sonra üzerine tavuğu yerleştirip servis edin.
Yemek hazır, afiyet olsun.