BAK PİLİÇ

img

BAKPİ BALLI MAHMUDİYE

Materials

500 gram derisiz ve kemiksiz Bakpi tavuğu but, küp doğranmış, 500 gram tavuk göğsü, kuşbaşı, 1 adet kuru soğan, 4 yemek kaşığı tereyağı, 100 gram çiğ badem, 50 gram kuru üzüm, 100 gram kuru kayısı, 1 limon, 2 yemek kaşığı. süzme bal, 5 dal dereotu, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Bakpi tavuğu butlarını ve tavuk göğsünü suda haşlayın. Tereyağını bir sos tavasında eritin ve içine haşlanmış tavuk butları ve tavuk göğsünü ekleyin. Ardından yemeklik doğranmış soğanı, çiğ bademi, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya başlayın. Ardından kuru üzüm, kuru kayısı, tarçın tozu ekleyin. Ocaktan indirmeye yakın limon ve balı ekleyin. Servis yaparken dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun!