TAVUKLU PİZZA


Malzeme Listesi

  • 3 su bardağı un.
  • 1,5 su bardağı süt.
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ.
  • 1 paket toz maya.
  • 1 çay kaşığı şeker.
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • 2 yemek kaşığı domates salçası.
  • Yarım su bardağı su.
  • Kekik.
  • Tuz.
  • Karabiber.
  • 500 gr. tavuk göğsü.
  • 300 gr. mantar.
  • 2 adet kırmızı biber.
  • 2 adet yeşil biber.
  • 100 gr. haşlanmış mısır.
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar.
  • Hamur için, una tuz ve şeker ekleyin. Ortasına maya dökün. Üzerine ılık süt ve sıvıyağ ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin ve yarım saat dinlendirin. Sos için malzemeleri karıştırın. Hamur dinlendikten sonra açın, tepsiye yayın ve sosu üzerine dökün. Dış malzemeleri yıkanıp, doğrandıktan sonra hamurun üzerine koyun. 1 su bardağı kaşarı rendeleyin. 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

  • ÇÖP ŞİŞ
  • TAVUK BURGER
  • ÇITIR BAGET
  • ÇITIR PANE
  • TAVUKLU TART
  • TAVUKLU PİZZA
  • PİLİÇ SARMA
  • TAVUK DÖNER
  • DOMATES SOSLU TAVUK KANAT
  • GÜVEÇTE TAVUK ETİ
  • SEBZELİ TAVUK ROSTO

  • BAKPİLİÇ
    Fevzi Çakmak Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No:1 Yenikent / ANKARA
    Tel: +90 (312) 397 87 68 Fax : +90 (312) 397 87 72 Eposta : bakpilic@bakpilic.com.tr