• VİZYON
  • HELAL KESİM
  • İYİ TARIM UYGULAMALARI
  • YÖNETİM KADROMUZ
  • ÜRETİM SÜRECİ - TESİSLERİMİZ
  • KALİTE POLİTİKAMIZ
  • ÇEVRE POLİTİKAMIZ
  • HABERLER
  • İK POLİTİKAMIZ
  • “Helal Gıda” kavramı, uluslararası The Codex Alimentarius Komisyonu dokümanlarında “İslami kurallar doğrultusunda izin verilen gıda” anlamını taşımakta ve “İslami kurallara göre yasak olan herhangi bir unsuru içermeyen, bu unsurlardan arındırılmış yerlerde veya cihazlarda hazırlanan-işlenen-taşınan ve depolanan, bu durumların dışında üretilen herhangi bir gıda ile hazırlama-işleme-taşıma ve depolama aşamasında direkt temasta olmayan ürün olarak” tanımlanmaktadır. Helal sertifikalama, uzman ve tarafsız bir kurumun, söz konusu üretimi denetlemesini, helal standartlarla uygunluk içerisinde üretimin yapıldığını teyit etmesini ve buna bağlı olarak, onaylanmış bir belge vermesini kapsayan bir yöntemdir. Gıdalarda helal olma şartı ile birlikte, sağlığa uygunluk ve safiyet de olması gereken şartlardır. Bakpiliç’in tüm ürünleri GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği) tarafından Helal Sertifikasına sahiptir. GİMDES, ülkemizde sağlıklı yaşamın temel unsuru olduğuna inandığı helal ve sağlıklı ürünleri araştırma ve sertifikalandırma çalışmaları yapmak üzere kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Bakpiliç’te tüm tavuklar dini hassasiyetler dikkate alınarak tek tek el ile kesilmektedir.


    BAKPİLİÇ
    Fevzi Çakmak Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No:1 Yenikent / ANKARA
    Tel: +90 (312) 397 87 68 Fax : +90 (312) 397 87 72 Eposta : bakpilic@bakpilic.com.tr